Automotive

Moberg Bil - 200 kvalificerade leads på bara 2 månader

"Serviceform gör att ditt företag kommer närmare dina kunder. Detta innebär att potentiella kunder fångas upp tidigt i köpprocessen genom att stärka tillgängligheten och sänka tröskeln för kunden att agera. Vi på Moberg Bil rekommenderar starkt Serviceform om du är angelägen att kontakta dina potentiella kunder så smidigt som möjligt."
Oliver Hernheimer
Marknadsansvarig på Moberg Bil
Moberg Bil - 200 kvalificerade leads på bara 2 månader

Chatboten: En motor för digitalisering inom bilbranschen

Som en växande bilåterförsäljare på den svenska marknaden ville Moberg Bil stärka sitt varumärke och ligga i framkant av digitaliseringen inom bilbranschen. De insåg att det bästa sättet att göra detta är genom att förbättra kundupplevelsen på digitala plattformar, vilket på sikt ökar försäljningen.

Oliver, marknadschefen på Moberg Bil, betonade: "Att utveckla tillgänglighet för våra kunder, både fysiskt och digitalt, är en avgörande faktor för Moberg Bil."

Moberg Bil testade 2 olika chatbots leverantörer innan Serviceform för att förbättra sitt kundengagemang och försäljning online, men resultaten var inte tillfredsställande.

Detta ledde dem att söka efter ett konverteringsverktyg som ökar tillgängligheten och minskar tröskeln för leads att kontakta dem.

Men lyckades de verkligen säkerställa att inga kunder missas, även under obemannade timmar? Hittade de en lösning som ger kunderna förtroende att inleda en konversation? Låt oss ta reda på det.

200 kvalificerade leads på bara 2 månader

Serviceform förstod att Moberg Bil, trots att de hade en standardiserad kommunikationsprocess, önskade få mer engagerande interaktioner på hemsidan. Deras främsta mål är att förmedla att kunderna kan kontakta Moberg Bil när som helst, även utanför ordinarie öppettider annars för att få hjälp, information eller bokningar av möten. De sökte en chatbot med en mänsklig touch för att fånga kundens intresse.

Genom att förstå Moberg Bils behov samarbetade vårt svenska kundteam nära för att hitta rätt lösning. Resultatet? En visuellt tilltalande chatbot med en pop-up som uppmanar besökaren att vidta åtgärder. Denna chatbot möjliggör för kunder att smidigt engagera sig i aktiviteter som att köpa, sälja och boka möten direkt med bilförsäljaren - allt inom chatbotens vänliga och tillgängliga gränssnitt.

"Serviceform har verkligen överträffat våra förväntningar och genererat nära 200 leads på bara två månader - långt över vad vi förväntade oss!" berättade Oliver och uttryckte sin entusiasm över de enastående resultaten. Vid jämförelsen med tidigare chatbots leverantörer noterade han: "Det här resultatet är avsevärt bättre än verktygen vi har använt tidigare."

Oliver uttryckte sin höga tillfredsställelse och betonade hur enkelt det var att komma igång med Serviceform. "Det är otroligt enkelt att börja använda Serviceform".  Inledningsvis startade vi med en mycket enkel chatbot för att utvärdera verktyget och se dess potential. Vi är nunöjda med resultatet och redo att fortsätta att utveckla och använda deras verktyg."

Oliver framhöll den utmärkta kundsupport upplevelsen. "Kundsupporten har varit helt fantastisk och lätt att kontakta". Han prisade också Serviceforms skicklighet när det gäller att förklara funktionerna och strukturen hos deras verktyg. Han betonade den värdefulla hjälpen som Serviceform tillhandahöll genom att erbjuda insikter för att förbättra verktyget enligt deras unika krav. Han lyfte även fram tillgängligheten, snabbheten och den övergripande positiva upplevelsen när de arbetade med Serviceforms kundsupport för att implementera önskade förändringar.

Vilka är Moberg Bil

Moberg Bil är en av Västra Götalands största märkesoberoende bilhandlare av begagnade bilar. Sedan starten har det alltid varit fokus på att sälja bilar till rätt priser, av hög kvalitet och en tryggbilaffär för kunderna, vilket banat väg för framgångarna.

Företaget grundades 2016 av Tobias Moberg där huvudkontoret idag är placerat i Göteborg med 40 anställda där man 2023 sålde närmare 1700 bilar från en och samma anläggning. Moberg Bil jobbar aktivt med att ligga i framkant vad gäller digitaliseringen och en enkel köpprocess, vilket resulterar i att man har kunder runt om i hela landet.

Moberg Bil – Trygghet, kvalitet och glädje till rätt pris!

Testa verktygen vi har skapat för din hemsida.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
"Inom sex månader kunde vi öka vår leadgenerering med 100+ leads varje månad. Det är väldigt enkelt och bekvämt, personerna är trevliga och du får svar snabbt när du behöver hjälp. Resultaten är bra, så prova dem.”
Olli Pohjonen
Huoneistokeskus